BrainMax Pure Kombucha Jasmin, Kombucha, jazmín, 330 ml Fermentovaný nápoj zo zeleného čaju
Kód: 46089Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čo je kombucha?
Hoci základná surovina pripomína hubu, nejedná sa o hubu v pravom slova zmysle. Presnejšie povedané ide o špeciálne vyšľachtenú mikrobiálnu kultúru, ktorá je zodpovedná za celý fermentačný proces.
Zelený čaj ako základ výbornej kombuchy
Pre základ kombuchy sme zvolili zelený čaj, ktorý nie je len zdrojom kofeínu, ale aj katechínov. Polyfenolických zlúčenín, ktoré prepožičiavajú nápoju silné antioxidačné vlastnosti. Fermentáciou sa navyše zvyšuje antioxidačný účinok obsiahnutých látok oproti bežnému čaju. Zelený čaj výborný základ pre kombuchu, pretože sa tým ešte násobí jeho vplyv na zvýšenie energie. Preto sa po vypití budete cítiť plní elánu. Hoci je na výrobu kombuchy potrebný cukor, jeho množstvo je natoľko malé, že ho možno označiť za nízkokalorický nápoj.
Nepasterizovaná a nefiltrovaná
Kombucha je sama osebe produktom mnohých významných látok a probiotických kultúr. Aby si tieto látky zachovala, kombuchu ďalej nepasterizujeme ani nefiltrujeme. Vďaka tomu si môže vyslúžiť označenie RAW a ako takú je potrebné kombuchu uchovávať v chladničke, aby nedošlo k jej znehodnoteniu.
Ako chutí kombucha?
Podmanivá chuť jazmínu doplnená ľahkými tónmi zeleného čaju s jemnou kyselinkou a trochou osviežujúcej zvieravosti typickej práve pre väčšinu kvalitných zelených čajov. Navyše nie je príliš sladká. Keďže nie je založená na cukornatej chuti ale na kvalitnom čajovom fermente, patrí tá naša s najnižším obsahom cukrov vôbec! Kombuchu odporúčame otvárať vychladenú, v opačnom prípade môže vypeniť.
Kombucha a trávenie
Naše črevá sú osídlené miliardami baktérií a mikroorganizmov, ktoré majú pre naše zdravie nenahraditeľný význam. Predstavte si mikrobióm ako rôznorodú komunitu organizmov, keď na jednej strane stoja baktérie, ktoré nám škodia a na strane druhej baktérie, ktoré nám pomáhajú. Na dosiahnutie rovnováha medzi týmito baktériami nám môžu pomôcť niektoré potraviny. Fermentované potraviny, ako sú jogurty, kimchi alebo práve kombucha obsahujú živé mikroorganizmy. Keďže je kombucha produktom fermentácie, vzniká rad probiotických kmeňov, ktoré sú dôležité pre vyvážený črevný mikróbiom. Kombucha je vďaka procesu fermentácie bohatá na probiotické kmene predovšetkým z radu saccharomyces.
Kedy si dopriať kombuchu?
Kombucha obsahuje kolóniu baktérií a kvasiniek, ktoré sú po zmiešaní s cukrom zodpovedné za začatie fermentačného procesu. Vďaka tomu je bohatá nielen na probiotické kmene, ale aj na enzýmy. Preto je kombucha výborným nápojom po jedle, kedy podporí trávenie a minimalizuje pocity ťažkého žalúdka. Kombucha obsahuje 0,5 – 1,2 % alkoholu, ktorý prirodzene vzniká pri fermentácii.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 60 kJ / 15 kcal |
Tuky | < 0,1 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | < 0,01 g |
Sacharidy | 3,7 g |
- z toho cukry | 3,6 g |
Bielkoviny | < 0,1 g |
Soľ | < 0,01 g |
Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!
Zloženie: (96%) nálev zo zeleného čaju a jazmínu (pitná voda, zelený čaj, jazmín), cukor, kvasinkovej kultúry, baktérie mliečneho kvasenia.
Pôvod: Česká republika
Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: Po otvorení ihneď spotrebujte. Skladujte na tmavom a chladnom mieste, pri teplote +2 až +8°C. Nevystavujte slnečnému žiareniu či mrazu. Obsahuje prirodzene vyskytujúci sa alkohol do 1,2% obj. Jemný zákal alebo zhluky živých kultúr nie sú závadou. Nie je určené pre deti do 3 rokov.
Hmotnosť: 330 ml
Dodatočné parametre
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Forma: | Tekutina |
Veľkosť balenia: | 330 ml |
Výrobca: | BrainMax Pure |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.