BrainMax Pure Super kakao z Peru, BIO Nealkalizované BIO kakao z Peru
Kód: 62136/100 62136/500 Zvoľte variantSúvisiaci tovar
Podrobný popis
To pravé zlato z Peru!
Kakaový prášok z čistých peruánskych bôbov predstavuje zdroj polyfenolov, teobromínu a minerálov a zdravých tukov. Okrem toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofán, ktorú telo používa na výrobu serotonínu. Kakao je tiež zdrojom železa, ktorý je na rozdiel od niektorých rastlinných zdrojov minerálu ľahko vstrebateľný. Preto je kakao obľúbený zdroj železa u vegánov.
Výhody nealkalizovaného kakaa
BIO kakaoz Peru je nealkalizované a ako také má svetlejšiu hnedú farbu. Obsahuje vysoké množstvo flavonoidov, ktoré pomáhajú v boji proti voľným radikálom. Uchováva si viac prírodných živín, vrátane antioxidantov a minerálov, než alkalizované varianty, ktoré môžu mať stratu niektorých prospešných látok počas spracovania. Navyše si zachováva svoju originálnu chuť a arómu, ktorá je bohatšia a intenzívnejšia, čo dáva možnosť využiť ju v rôznych receptoch s prirodzenou sladkosťou a chuťovými nuansami.
Odroda Criollo
Odroda kakaa Criollo je považovaná za kráľovnú medzi kakaovými bôbmi vďaka svojej výnimočnej kvalite a jedinečnej chuti. Je známa pre svoje jemné a komplexné chuťové profily, ktoré zahŕňajú ovocné a kvetinové tóny. Hoci predstavuje iba malý podiel celosvetovej produkcie kakaa, jej rarity a náročnosť na pestovanie z nej robia skutočný poklad pre všetkých milovníkov kvalitného kakaa.
Nie všetko čomu sa hovorí kakao, je kakao
V Česku a na Slovensku sa vžil názov kakao pre každý presladený nápoj s minimálnym obsahom kakaa. Najlepšie kakao pochádza z Peru z darov Mayskej civilizácie. Pestuje sa v ideálnych podmienkach tropickej klímy, ktorá umožňuje kakaovníku (Theobroma cacao) dosiahnuť vynikajúcu kvalitu. Táto oblasť je preslávená svojimi tradičnými metódami pestovania, ktoré zahŕňajú organické techniky a udržateľné poľnohospodárstvo, čo prispieva k ochrane životného prostredia a miestnych ekosystémov.
Možnosti použitia kakaa
Na prípravu jednoduchého lahodného nápoja zmiešajte 2-3 polievkové lyžice kakaa s klasickým kravským alebo rastlinným mliekom. V prípade potreby môžete pridať aj adaptogény ako je maca, ashwagandha alebo sladké drievko. Kakao môžete pridať aj do proteínu, dezertov alebo pečenia.
BIO certifikácia CZ-BIO-001
Naše Super cacao z Peru má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva EÚ / mimo EÚ.
Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!
Výživové údaje | na 100g |
---|---|
Energetická hodnota | 1971 kJ / 471 kcal |
Tuky | 21 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 12,5 g |
Sacharidy | 46,75 g |
- z toho cukry | 0,5 g |
Vláknina | 32,5 g |
Bielkoviny | 23,8 g |
Sodík | 28 mg |
Vápnik | 124,10 mg |
Železo | 12 mg |
Draslík | 1,360 mg |
Zloženie: 100% Theobroma kakao prášok, odroda Criollo*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva. Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) na etikete.
Krajina pôvodu: Peru
Distribútor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: Uchovávajte v suchu, chlade a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.