BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g *CZ-BIO-001 certifikát
Kód: 34710Súvisiaci tovar
Podrobný popis
BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g
Kakaové bôby, z ktorých vzniká kakao, sú plody rastliny Theobroma cacao , čo v gréčtine znamená „pokrm bohov“. A nie je divu. V oblasti Strednej a Južnej Ameriky bolo pôvodnými obyvateľmi kakao veľmi cenené. Už pred 3000 rokmi sa kakao používalo ako jedlo, liek alebo aj mena. Dodnes existujú kmene, v ktorých je kakao cenené ako posvätný nápoj. Kakao je známe ako najväčší rastlinný zdroj železa. Avšak okrem železa kakao obsahuje aj horčík, minerál, ktorý je dôležitý pre náš kardiovaskulárny systém a pomáha premeniť glukózu na energiu. Mimo to je kakao skvelým zdrojom serotonínu, tryptofánu, tyrozínu a fenylethylamínu. Tieto neurotransmitéry sú spájané s príjemnými pocitmi a môžu dokonca zmierniť úzkosti a depresie.
Organické kakao obsahuje viac ako 40-krát viac antioxidantov ako čučoriedky! Má úžasné skóre ORAC 98 000 na 100 g oproti čučoriedkam, ktoré majú 2400. Skóre ORAC meria schopnosť antioxidantov absorbovať voľné radikály (ktoré pochádzajú zo znečistenia a toxínov v našom prostredí), ktoré spôsobujú poškodenie buniek a tkanív.
Viac informácií sa dozviete v našom článku na blogu.
Prednosti BrainMax Pure RAW kakaa:
- Silný antioxidant
- Vyšší obsah zdravých tukov (12%)
- Bohaté na polyfenoly a teobromín (nootropikum)
- Zdroj železa, zinku, horčíka, draslíka, fosforu, medi a vápnika
- 100% BIO, RAW, VEGAN, Non-GMO
- Krajina pôvodu:
Možnosti použitia kakaa
- Môžete pridať do proteínového šejku alebo svojho obľúbeného smoothie.
- Kakaový prášok je výborný na výroku horúcej čokolády, kakaových nápojov, do jogurtov, dezertov, tort.
Populárne recepty s kakaom
Brownies wafle
Zloženie:
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka
- 160 g ražnej múky
- 50 g horkej čokolády 85%
- 30 g kakaa
- 10 g chia semienok
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1 lyžička škorice
Postup:
V mise si vyšľaháme vajcia spoločne s mliekom. Pridáme múku, chia semienka, rozpustenú čokoládu, kakao, med, prášok do pečiva a lyžičku škorice. Tyčovým mixérom rozmixujeme zmes na hladké cesto. Hotové cesto nalejeme do vaflovača a pečieme 3-4 minúty, záleží na druhu nášho waflovača. Vafle môžeme poliať medom alebo podávať s jogurtom.
Kakaový koláč
Zloženie:
- 120 g celozrnnej pšeničnej múky hladkej
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 15 g kakaa
- 75 g kokosového cukru
- 1 vajce
- 90 ml polotučného mlieka
- 20 g kokosového oleja v tekutom stave
- 250 g jabĺk (ošúpaných a nastrúhaných nahrubo)
- 40 g vlašských orechov (nadrvených najemno)
- 50 g čokolády na varenie (minimálne 55 % kakaa)
Postup:
Formu na koláč vyložte papierom na pečenie. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, kakao, kokosový cukor, vajcia, mlieko a olej a všetko dôkladne premiešajte tak, aby vzniklo hladké cesto. Cesto vložte do pripravenej formy na tortu a rovnomerne rozprestrite. Potom cesto pokryte nahrubo nastrúhanými jablkami a posypte najemno nadrvenými orechmi. Formu s cestom vložte do predhriatej rúry a pečte 35–40 minút pri 180–185 °C. Akonáhle sa koláč upečie, rozpustite čokoládu nad vodným kúpeľom a potom pomocou lyžice pokvapkajte povrch koláča.
Kakaové muffiny s čučoriedkami
Zloženie:
- 1 vajce
- kelímok kyslej smotany
- 45 gramov zmäknutého masla
- 55 gramov kokosového cukru
- 25 kakaa
- 125 gramov hladkej múky
- balíček prášku do pečiva
- lyžička jedlej sódy
- dva rady kvalitnej horkej čokolády
- dve až tri hrsti čučoriedok
Postup:
V mise rozšľahajte vajcia s maslom, cukrom nakoniec pridajte aj kyslú smotanu. V druhej mise zmiešajte múku, sódu, prášok do pečiva a kakao. Túto sypkú zmes postupne prisypávajte do misy s tekutou zmesou a šľahajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja v cesto. Do cesta primiešajte čučoriedky. Môžete ich predtým v miske premiešať s trochou kryštálového cukru, aby neboli kyslé. Nakoniec nalámte či nakrájajte čokoládu na kúsky a primiešajte ich do cesta. Teflónovú alebo silikónovú formu na muffiny vyložte košíčkami a naplňte ich z troch štvrtín cestom. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 20 minút.
Prednosti BrainMax Pure RAW kakaa
Zdroj antioxidantov
Kakao je doslova nabité antioxidantmi. Dokonca svojim obsahom antioxidantov víťazí nad čučoriedkami!
Vysoký obsah železa
Kakao je veľmi bohaté na železo. Z rastlinnej ríše má dokonca najviac železa, čo je výborná správa predovšetkým pre vegetariánov a vegánov.
Obsah teobromínu
Theobromin je známe nootropikum, ktoré navodzuje príjemné pocity a pôsobí proti depresiám a úzkostiam.
BIO certifikácia CZ-BIO-001
Naše kakao má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!
Zloženie: 100% organické kakao (Theobroma cacao)
Pôvod: Afrika
Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 500 g
Výživové údaje | na 100g |
---|---|
Energetická hodnota | 1430 kJ / 342 kcal |
Tuky | 11 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 6,5 g |
Sacharidy | 14 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 45 g |
Bielkoviny | 24 g |
Soľ | <0,1 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Forma: | Prášok |
Typ: | Kakao |
Určenie: | Vegan, Bez lepku, BIO |
Veľkosť balenia: | 500 g |
Výrobca: | BrainMax Pure |
Hmotnosť: | 500g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.