BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO, 1kg *CZ-BIO-001 certifikát
Kód: 34713



Súvisiaci tovar
Podrobný popis

BrainMax Pure Raw Cacao 12
Naše Raw BIO kakao je bohaté na chuťové nuansy – v každom dúšku sa prelínajú jemné tóny horkej čokolády, kvetinové vône a nádych tropického ovocia s ľahkým karamelovým dozvukom.
Odroda Arriba Nacional – Kakao s príbehom plným chuti a vône
Arriba Nacional je vzácna odroda kakaa, ktorá vás očarí svojou bohatou chuťou a omamnou vôňou. S každým dúškom či lyžičkou ucítite jemné tóny kvetín, tropického ovocia, karamelu a ľahkého orieškového dozvuku. Tento druh kakaa je známy aj svojou zamatovou textúrou a vysokým obsahom aromatických látok, ktoré sa v ňom rozvinuli vďaka špecifickej klíme a dlhoročnej tradícii pestovania. Skvelá voľba pre skutočných milovníkov autentického kakaa!
 (22).jpg)

Brownies wafle
Zloženie:
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka
- 160 g ražnej múky
- 50 g horkej čokolády 85%
- 30 g kakaa
- 10 g chia semienok
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1 lyžička škorice
Postup:
V mise si vyšľaháme vajcia spoločne s mliekom. Pridáme múku, chia semienka, rozpustenú čokoládu, kakao, med, prášok do pečiva a lyžičku škorice. Tyčovým mixérom rozmixujeme zmes na hladké cesto. Hotové cesto nalejeme do vaflovača a pečieme 3-4 minúty, záleží na druhu nášho waflovača. Vafle môžeme poliať medom alebo podávať s jogurtom..

Kakaový koláč
Zloženie:
- 120 g celozrnnej pšeničnej múky hladké
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 15 g kakaa
- 75 g kokosového cukru
- 1 vajce
- 90 ml polotučného mlieka
- 20 g kokosového oleja v tekutom stave
- 250 g jabĺk (ošúpaných a nastrúhaných nahrubo)
- 40 g vlašských orechov (nadrvených najemno)
- 50 g čokolády na varenie (minimálne 55 % kakaa)
Postup:
Formu na koláč vyložte papierom na pečenie. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, kakao, kokosový cukor, vajcia, mlieko a olej a všetko dôkladne premiešajte tak, aby vzniklo hladké cesto. Cesto vložte do pripravenej formy na tortu a rovnomerne rozprestrite. Potom cesto pokryte nahrubo nastrúhanými jablkami a posypte najemno nadrvenými orechmi. Formu s cestom vložte do predhriatej rúry a pečte 35–40 minút pri 180–185 °C. Akonáhle sa koláč upečie, rozpustite čokoládu nad vodným kúpeľom a potom pomocou lyžice pokvapkajte povrch koláča..

Kakaové muffiny s čučoriedkami
Zloženie:
- 1 vajce
- kelímok kyslej smotany
- 45 gramov rozmäknutého masla
- 55 gramov kokosového cukru
- 25 kakaa
- 125 gramov hladkej múky
- balíček prášku do pečiva
- lyžička jedlej sódy
- dva rady kvalitnej horkej čokolády
- dve až tri hrsti čučoriedok
Postup:
V mise rozšľahajte vajcia s maslom, cukrom nakoniec pridajte aj kyslú smotanu. V druhej mise zmiešajte múku, sódu, prášok do pečiva a kakao. Túto sypkú zmes postupne prisypávajte do misy s tekutou zmesou a šľahajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja v cesto. Do cesta primiešajte čučoriedky. Môžete ich predtým v miske premiešať s trochou kryštálového cukru, aby neboli kyslé. Nakoniec nalámte či nakrájajte čokoládu na kúsky a primiešajte ich do cesta. Teflónovú alebo silikónovú formu na muffiny vyložte košíčkami a naplňte ich z troch štvrtín cestom. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 20 minút.

BIO certifikácia CZ-BIO-001
Naše kakao má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.

Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!
Zloženie: 100% organické kakao (Theobroma cacao)
Pôvod: Stredná Amerika
Distribútor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 1000 g
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1430 kJ / 342 kcal |
Tuky | 11 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 6,5 g |
Sacharidy | 14 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 45 g |
Bielkoviny | 24 g |
Soľ | <0,1 g |
Odpovedať