BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml Španielsky extra panenský olivový olej s najvyšším obsahom polyfenolov // * Certifikát EC-ECO-001-AN
Kód: 46766Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Olej odrúdy Picual - najvyššie množstvo kyseliny olejovej
Olivový olej z olív Picual má najvyššie množstvo kyseliny olejovej zo všetkých odrôd (78-79% kyseliny olejovej) . Kyselina olejová patrí do skupiny omega 9 nenasýtených mastných kyselín a má celý rad pozitívnych prínosov na náš organizmus. Predovšetkým podporuje srdcovo-cievny systém , má silné antioxidačné vlastnosti, reguluje hladinu krvného cukru a je tiež dôležitá pre integritu bunkových membrán.
- Nepostrádateľná surovina talianskych a gréckych pokrmov.
- Základná surovina cestovín, risota alebo pesta.
- Vhodný na prípravu ako studených, tak teplých pokrmov.
- Vhodný na restovanie.
- Vynikajúci do dresingov a marinád.
Najvyšší obsah polyfenolov - 77,8 mg / 100 ml
Pre olej z olív odrody Picual je typická jemne štipľavá chuť , čo je práca obsiahnutých polyfenolov. Polyfenoly sú zlúčeniny, presnejšie povedané druh antioxidantov, ktoré okrem toho, že pôsobia ako prírodný konzervant, ale aj iné prínosy pre naše zdravie . Práve množstvo polyfenolov sa odráža na chuti olivového oleja. Čím viac je olej štipľavý, tým viac polyfenolov obsahuje a tým má aj väčší vplyv na naše zdravie. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg/100 ml. Okrem obsahu polyfenolov je jeho vysoká kvalita tohto oleja cenená aj pre svoj obsah vitamínu E. Vitamín E prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym poškodením. Výsledky testovania Picual
Dôležitá je čerstvosť olivového oleja
Množstvo polyfenolov obsiahnutých v olivovom oleji sa vyznačuje jeho pikantnou chuťou . Čím viac je pikantné, tým väčšie množstvo polyfenolov obsahuje olej . Polyfenoly sú pomerne nestabilné molekuly a preto je dôležité, aby bol olej vždy čerstvý. Dlhé skladovanie mu nesvedčí, rovnako ako vysoké teploty. Naše oleje odoberáme po menšom množstve, aby bol vždy čerstvý.
Lipidy a ich vplyv na kardiovaskulárny systém
Čo spôsobuje aterosklerózu a problémy srdcovo-cievneho systému? Sú to lipidy, ktoré sa usadzujú na stenách ciev a mechanicky bránia prietoku krvi . Navyše narúšajú cievnu stenu a spôsobujú jej kôrnatenie. Vyváženosť medzi príjmom nasýtených a nenasýtených mastných kyselín spolu s polyfenolmi chráni cievy a nespôsobuje oxidáciu cholesterolu v krvi .
Grécky paradox - Polyfenoly pre zdravé srdce
Grécky paradox súvisí do veľkej miery s olivovým olejom. Spočíva v tom, že aj napriek vysokému príjemu nasýtených tukov v strave gréckych obyvateľov , vrátane veľkého množstva olivového oleja, majú riekové nízku mieru srdcových ochorení a niektorých ďalších chronických ťažkostí. Ide o ideálny pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, ktorý ich strava obsahuje. Tým, že sa prakticky v každom ich jedle objavuje kvalitný olivový olej s vysokým množstvom polyfenolov, sú ušetrenia nepríjemných ochorení srdcovo-cievneho systému .
Kyslosť menej ako 0,15% - jeden z ukazovateľov kvality
Pre získanie čo najkvalitnejšieho oleja je dôležitý aj čas, ktorý je medzi zberom a samotným lisovaním olív . Časové rozmedzie je u tohto oleja menšie ako tri hodiny , aby sa zabránilo oxidácii . Nespochybniteľným znakom vynikajúcej kvality je nízka kyslosť . Extra panenský olivový olej Picual má jednu z najnižších úrovní kyslosti na trhu: vždy pod 0,15% a pri niektorých šaržiach dosahuje dokonca 0,08% kyslosti .
Extrakcia za studena na zachovanie chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje sa získavajú priamo z plodov a výhradne mechanickými postupmi, mletím olív. Zostávajúce kategórie olivového oleja, označované ako „olivový olej“, sa nevyrábajú prirodzene, ale získavajú sa chemickou rafináciou za použitia kyseliny fosforečnej. Celý proces extrakcie oleja z čerstvých olív prebieha pod 20ºC , čo umožňuje zachovanie jeho chuti, arómy i nutričných vlastností . Na optimálne zachovanie všetkých jeho vlastností ho odporúčame skladovať mimo dosahu svetla a najlepšie na chladných miestach. Aj deálna teplota skladovania je 18ºC .
BIO olivový olej a certifikáty organického pestovania
Ekologické poľnohospodárstvo je spôsob pestovania, ktorý nepoužíva chemické látky syntetického pôvodu, geneticky modifikované alebo deriváty. Okrem BIO európskej certifikácie má olej aj certifikáciu CAAE . Táto certifikácia zaručuje:
- Rešpektovanie prírodných cyklov.
- Zachovanie biodiverzity oblasti.
- Produkcia bez použitia syntetických chemikálií alebo geneticky modifikovaných organizmov (GMO).
Ďalšia certifikácia
- USDA (USA, súlad s NOP). Prvý španielsky olivový olej, ktorý získal certifikát USDA. Od roku 2003.
- JAS (Japonský ekologický štandard). Od roku 2004.
- Čínsky ekologický certifikát (GB 19630). Prvý španielsky olivový olej, ktorý tento certifikát získal. Od roku 2011.
Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 3448 kJ/ 824 kcal |
Tuky | 91,6 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 13,7 g |
- z toho polynasýtené tuky | 9,2 g |
- z toho mononenasýtené tuky | 68,7 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0 g |
ES-ECO-001-AN certifikát
Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva EÚ.
Nákupom podporíte aj české lesy #stromzaobjednávku!
Zloženie: Extra panenský olivový olej z odrody Picual*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva. Olivový olej získaný z olív výhradne mechanickými prostriedkami. Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) na spodnej strane.
Krajina pôvodu: Španielsko
Distribútor: Votamax sro, Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: Uchovávajte v suchu a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Hmotnosť: 500 ml
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.