BrainMax Pure Kombucha Holy Basil, Kombucha, bazalka, 330 ml Fermentovaný nápoj zo zeleného čaju

Kód: 46086
€2,70
Skladom (>5 ks)

Kombucha je mierne perlivý, fermentovaný nápoj vyrobený zo zeleného čaju, trošky cukru a špecifickej kultúry, ktorá prechádza procesom fermentácie. Fermentáciou ďalej získava kombucha na svojej sile a je bohatá na probiotické kmene, vitamíny skupiny B a vitamín C. Má osviežujúcu sladkastú chuť. Aktívne kvasinky sa menia počas bakteriálneho kvasenia, takže v nápoji sú stopové množstvá alkoholu. Nápoj je jemne perlivý, ale ide o výsledok prírodného kvasenia, ktorý zvýrazňuje chuť kombuchy a zároveň nie je tak agresívny ako pri klasických sýtených nápojoch pomocou CO2. V horúcich letných dňoch príjemne osvieži, dodá energiu a navyše podporí trávenie tým najlepším spôsobom.

Upozornenie

Tento produkt odosielame iba od pondelka do stredy. Objednávky vytvorené medzi stredou popoludní a nedeľou budú odoslané až nasledujúci pondelok. Tiež je možné použiť iba platbu vopred (kartou, bankovým prevodom). Ide o ochranu pred možným poškodením tovaru kvôli dlhému vystavovaniu vysokým teplotám počas prepravy.

Detailné informácie

Odborné poradenstvo
Odborné poradenstvo
Sme skúsení. Radi poradíme!
Testujeme, čo predávame
Testujeme, čo predávame
Overujeme vysokú kvalitu produktov.
Rýchla expedícia
Rýchla expedícia
Produkty máme skutočne na sklade.
Doprava zadarmo
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 60 eur.

Podrobný popis

Čo je kombucha?

Kombucha je fermentovaný nápoj a hoci základná surovina pripomína hubu, nejde o hubu v pravom slova zmysle. Presnejšie povedané ide o špeciálne vyšľachtenú mikrobiálnu kultúru, ktorá je zodpovedná za celý fermentačný proces.

kombucha úvodné foto

Zelený čaj ako základ výbornej kombuchy

Pre základ kombuchy sme zvolili zelený čaj, ktorý nie je len zdrojom kofeínu, ale aj katechínov. Polyfenolických zlúčenín, ktoré prepožičiavajú nápoju silné antioxidačné vlastnosti. Fermentáciou sa navyše zvyšuje antioxidačný účinok obsiahnutých látok oproti bežnému čaju. Zelený čaj je výborný základ pre kombuchu, pretože sa tým ešte násobí jeho vplyv na zvýšenie energie. Preto sa po vypití budete cítiť plní elánu. Hoci je na výrobu kombuchy potrebný cukor, jeho množstvo je natoľko malé, že ho možno označiť za nízkokalorický nápoj.

zelený caj detail
kombucha detail bazalka

Nepasterizovaná a nefiltrovaná

Kombucha je sama osebe produktom mnohých významných látok a probiotických kultúr. Aby si tieto látky zachovala, kombuchu ďalej nepasterizujeme ani nefiltrujeme. Vďaka tomu si môže vyslúžiť označenie RAW a ako takú je potrebné kombuchu uchovávať v chladničke, aby nedošlo k jej znehodnoteniu.

Ako chutí kombucha?

Kombucha je vyrobená zo zeleného čaju, trošky cukru a symbiotickej kultúry baktérií a kvasiniek. Kombucha má sama o sebe výraznú chuť. Od prvého ochutnania kombuchy môže odradiť ľahko octová chuť. Avšak naša kombucha obsahuje vyšší obsah baktérií mliečneho kvasenia a vďaka tomu nemá kombucha svoju octovú pachuť.

Navyše je tu v tandeme s bazalkou posvätnou alebo tulsi, ktorá jej dáva bylinnú sladkokyslú osviežujúcu chuť. Samotná bazalka posvätná je významnou bylinnou v ajurvéde, pretože podporuje zdravie srdca a dýchacieho systému , pomáha k vykašliavaniu, dodáva vitalitu a eliminuje stres.

kombucha detail lifestyle
trávenie

Kombucha a trávenie

Naše črevá sú osídlené miliardami baktérií a mikroorganizmov, ktoré majú pre naše zdravie nepostrádateľný význam. Predstavte si mikrobióm ako rôznorodú komunitu organizmov, keď na jednej strane stoja baktérie, ktoré nám škodia a na strane druhej baktérie, ktoré nám pomáhajú. Na dosiahnutie rovnováha medzi týmito baktériami nám môžu pomôcť niektoré potraviny. Fermentované potraviny, ako sú jogurty, kimchi alebo práve kombucha obsahujú živé mikroorganizmy. Keďže je kombucha produktom fermentácie, vzniká rad probiotických kmeňov, ktoré sú dôležité pre vyvážený črevný mikróbiom. Kombucha je vďaka procesu fermentácie bohatá na probiotické kmene predovšetkým z radu saccharomyces.

Kedy si dopriať kombuchu?

Kombucha obsahuje kolóniu baktérií a kvasiniek, ktoré sú po zmiešaní s cukrom zodpovedné za začatie fermentačného procesu. Vďaka tomu je bohatá nielen na probiotické kmene, ale aj na enzýmy. Preto je kombucha výborným nápojom po jedle, kedy podporí trávenie a minimalizuje pocity ťažkého žalúdka. Kombuchu odporúčame otvárať vychladenú, v opačnom prípade môže vypeniť.

kombucha úvodné foto

Výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota
48 kJ / 12 kcal
Tuky
< 0,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny
< 0,01 g
Sacharidy
2,9 g
- z toho cukry
2,7 g
Bielkoviny
< 0,1 g
Soľ
<0,01 g

Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!

Zloženie: (90%) nálev zo zeleného čaju a tulsy (pitná voda, zelený čaj, tulsi), cukor, kvasinkové kultúry, baktérie mliečneho kvasenia.

Pôvod: Česká republika

Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Skladovanie: Po otvorení ihneď spotrebujte. Skladujte na tmavom a chladnom mieste, pri teplote +2 až +8°C. Nevystavujte slnečnému žiareniu či mrazu. Obsahuje prirodzene vyskytujúci sa alkohol do 1,2% obj. Jemný zákal alebo zhluky živých kultúr nie sú závadou. Nie je určené pre deti do 3 rokov.

Hmotnosť: 330 ml

Dodatočné parametre

Kategória: BrainMax Pure
Forma: Tekutina
Veľkosť balenia: 330 ml
Výrobca: BrainMax Pure
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
MS Avatar autora | 29.8.2023
Som spokojná veľmi aj s príchuťami.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: