BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml * ES-ECO-001-AN certifikát / Španielsky extra panenský olivový olej
Kód: 46826Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Olej odrody Hojiblanca - prvotriedny olej s nízkou kyslosťou
BIO extra panenský olivový olej pochádza z olív odrody Hojiblanca v Andalúzii, ktorá má perfektné klimatické podmienky na pestovanie tých najlepších olivovníka. Z tých sa za studena extrahuje olivový olej. Výsledkom tejto odrody a poctivými postupmi výroby je olej s veľmi sviežou, ovocnou arómou zelených olív. BIO olivový olej Hojiblanca získal hneď niekoľko medzinárodných ocenení ako olej prvotriednej kvality. Jeho vysoká kvalita je certifikovaná značkou pôvodu Estepa, ktorá má najnáročnejšie požiadavky na kvalitu olivových olejov, ktoré sú na trhu v predaji. Vysoká kvalita je daná okrem iného aj veľmi nízkou aciditou alebo kyslosťou, ktorá je u tohto oleja do 0,3%.
- Nenahraditeľná surovina talianskych a gréckych pokrmov.
- Základná surovina cestovín, risota alebo pesta.
- Vhodný na prípravu ako studených, tak teplých pokrmov.
- Vhodný na restovanie.
- Vynikajúci do dresingov a marinád.
Chuť a vôňa oleja Hojiblanca
Olej Hojiblanca má veľmi sviežu vôňu, plnú ovocných tónov zelených olív a olivových listov. Vyvážená je aj chuť, ktorá je ľahko korenená a s jemnou horkosťou. Olej je ideálny na prípravu zeleniny a grilovaných rýb.
Obsah polyfenolov - 51,4 mg / 100 ml
Olej Hojiblanca vyniká vysokým obsahom polyfenolov, konkrétne 565 mg/kg, čo sú silné antioxidanty prispievajúce k ochrane buniek pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a podporujú celkové zdravie ciev. Olej sa môže pochváliť aciditou do 0,23% a obsahuje 72,94% kyseliny olejovej, ktorá je jednou z najdôležitejších zložiek olivového oleja, pretože má pozitívny vplyv na zdravie srdca a ciev. Pomáha znižovať hladinu "zlého" LDL cholesterolu, zatiaľ čo udržuje alebo zvyšuje hladinu "dobrého" HDL cholesterolu.
Lipidy a ich dopad na kardiovaskulárny systém
Čo spôsobuje aterosklerózu a problémy srdcovo-cievneho systému? Sú to lipidy, ktoré sa usadzujú na stenách ciev a mechanicky bránia prietoku krvi. Navyše narúšajú cievnu stenu a spôsobujú jej kôrnatenie. Vyváženosť medzi príjmom nasýtených a nenasýtených mastných kyselín spolu s polyfenolmi chráni cievy a nespôsobuje oxidáciu cholesterolu v krvi.
Grécky paradox - Polyfenoly pre zdravé srdce
Grécky paradox súvisí do veľkej miery s olivovým olejom. Spočíva v tom, že aj napriek vysokému príjmu nasýtených tukov v strave gréckych obyvateľov, vrátane veľkého množstva olivového oleja, majú gréci nízku mieru srdcových ochorení a niektorých ďalších chronických ťažkostí. Ide o ideálny pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, ktorý ich strava obsahuje. Tým, že sa prakticky v každom ich jedle objavuje kvalitný olivový olej s vysokým množstvom polyfenolov, sú ušetrenia nepríjemných ochorení srdcovo-cievneho systému.
Certifikácia integrovanej produkcie
Olej má aj certifikáciu integrovanej produkcie, čo znamená, že pestovanie olivového hája prebieha s rešpektom a ohľadom na životné prostredie. Jednoducho to znamená, že pri pestovaní olivovníka plodiny je braný ohľad na to, aby nedochádzalo k znehodnoteniu pôdy a aby bolo zaručené udržateľné poľnohospodárstvo v dlhodobom horizonte.
Olej Hojiblanca sa pýši certifikáciou Estepa!
Certifikácia Estepa stanovuje najprísnejšie požiadavky čo sa týka kvality extra panenského olivového oleja na svete. Zahŕňa oleje vyrobené v 13 mestách Estepa (Sevilla) a Cordóba. Ide o územie so starodávnou tradíciou v pestovaní olivovníkov na pôde spolu s ideálnymi klimatickými podmienkami, vďaka ktorým majú olivové oleje z tejto oblasti svoju autentickú chuť a sú cenené po celom svete.
Extrakcia za studena na zachovanie chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje sa získavajú priamo z plodov a výhradne mechanickými postupmi, mletím olív. Zostávajúce kategórie olivového oleja, označované ako „olivový olej“, sa nevyrábajú prirodzene, ale získavajú sa chemickou rafináciou za použitia kyseliny fosforečnej. Celý proces extrakcie oleja z čerstvých olív prebieha pod 27ºC, čo umožňuje zachovanie jeho chuti, arómy i nutričných vlastností. Na optimálne zachovanie všetkých jeho vlastností ho odporúčame skladovať mimo dosahu svetla a najlepšie na chladných miestach. Olivový olej by mal byť skladovaný na tmavom a chladnom mieste, ideálna teplota je 18ºC.
Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 3700 kJ/ 900 kcal |
Tuky | 100 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 16 g |
- z toho polynasýtené tuky | 8 g |
- z toho mononenasýtené tuky | 76 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0 g |
ES-ECO-001-AN certifikát
Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva EÚ.
Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!
Zloženie: Extra panenský olivový olej z odrody Hojiblanca*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva. Olivový olej získaný z olív výhradne mechanickými prostriedkami. Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) na spodnej strave.
Krajina pôvodu: Španielsko
Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: Uchovávajte v suchu a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Hmotnosť: 500 ml
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.