




Podrobný popis
Kakaové bôby – poklad plný chuti
Kakaové bôby sú najčistejšou formou čokolády a patria medzi 20 najbohatších zdrojov antioxidantov na svete. Majú výraznú horkú chuť, ktorá skvele doplní rôzne pokrmy. Najčastejšie rastú v Južnej Amerike alebo na tichomorských ostrovoch, ako je Havaj. Plody kakaovníka, známe ako struky, môžu mať žltú, červenú alebo tmavo hnedú farbu. Vnútri obsahujú rady semien, ktoré sú veľké asi ako mandle. Každý struk ukrýva 20–50 fialových semien s horkou chuťou, ktoré získavajú typickú kakaovú chuť a farbu až po fermentácii, sušení a pražení.
 (30).jpg)

Pravá chuť kakaa
Celé kakaové zrná sa výrazne líšia od bežného kakaa, pretože nie sú pražené a zachovávajú si všetky cenné antioxidanty. Pražením sa znižuje horkosť, ale tiež sa ničí časť výživových látok. Kakaové bôby obsahujú nielen antioxidanty, ale aj minerály ako horčík, zinok a draslík, spolu s vitamínmi skupiny B. Sú tiež zdrojom teobromínu, ktorý stimuluje nervovú sústavu. Okrem toho pomáhajú udržiavať normálny krvný tlak.

Placky
Zloženie:
- 1/3 šálky kokosového oleja
- 2/3 šálky kešu mlieka alebo klasického kravského
- 1/3 šálky kokosového cukru
- 1/3 šálky mandľovej múky
- 1/2 šálky kokosovej múky
- 3 lyžice kakaových bôbov
- Štipka soli
Postup:
V miske zmiešajte rozpustený kokosový olej, mlieko a kokosový cukor, vmiešajte mandľovú a kokosovú múku, kakaové bôby a soľ. Vtlačte do skleneného pekáča a nechajte vychladnúť, kým nestuhne. Nakrájajte na tenké tyčinky.

Čokoládové Mocha Brownies
Zloženie:
- 1 a 1/2 šálky mandľovej múky
- 5 lyžíc kokosového oleja
- 1/3 šálky kakaa
- 1/2 šálky kokosového cukru
- 2 lyžice instantnej kávy
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 3 lyžice kokosového mlieka
- 1/4 čajová lyžička soli
- 1/4 čajová lyžička jedlej sódy
- 2 lyžice kokosového cukru na polevu
- 2 lyžice kakaových bôbov
Postup:
Predhrejte rúru na 170°C a formu na pečenie vymažte kokosovým olejom. Zmiešajte mandľovú múku a 2 lyžice kokosového oleja a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. V hrnci zmiešajte s ďalšími 3 lyžicami kokosového oleja a zahrejte na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Preložte do misky a vmiešajte instantnú kávu, vajcia, vaječný žĺtok, kokosové mlieko, kokosový cukor, soľ a jedlú sódu. Cesto vlejte do zapekacej misky a môžete ešte posypať kokosovým cukrom. Pečte 20-25 minút.

Chia puding Brownie dezert
Zloženie:
Ingrediencie na puding
- 1 šálka kokosového mlieka
- 1/2 šálky kešu mlieka, ryžového alebo klasického kravského mlieka
- 1/4 šálky medu
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 3 lyžice kakaa
- 1/2 šálky chia semienok
Ingrediencie na brownies
- 1 šálka mandľovej múky
- Štipka soli
- 1/4 šálky kakaa
- 1/4 šálky medu
- 3 lyžice kakaových bôbov
- 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja
Postup:
V hlbšej mise zmiešajte všetky prísady na puding a dobre premiešajte. Nechajte chvíľu oddýchnuť, aby sa puding vďaka chia semienkom zahustil. Na brownies zmiešajte všetky ingrediencie a vložte do mrazničky, aby sa jednotlivé kusy brownies rozpadali. Potom v malých dezerných skledničkách striedajte vrstvy pudingu a brownies.
BIO certifikácia CZ-BIO-001
Naše kakaové bôby majú BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.

Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 2416 kJ / 577 kcal |
Tuky | 51,6 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 30,3 g |
- z toho mononenasýtené mastné kyseliny | 19,2 g |
- z toho polynenasýtené mastné kyseliny | 2,2 g |
Sacharidy | 6 g |
- z toho cukry | 1,5 g |
Vláknina | 23,4 g |
Bielkoviny | 23,4 g |
Zloženie: 100% BIO Kakaové bôby (Theobroma Cocoa)
Pôvod: Peru
Distribútor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 250 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Kakao |
---|---|
Forma: | Celé kúsky |
Typ: | Kakao |
Určenie: | Vegan, Bez lepku, Bez pridaného cukru, BIO |
Veľkosť balenia: | 250 g |
Výrobca: | BrainMax Pure |