BrainMax LAUF Protein, natívny srvátkový proteín, 1000 g Natívny srvátkový proteín, doplnok stravy
Kód: 45831/COK 45831/VAN 45831/KAR 45831/PIS 45831/ARA 45831/SKO 45831/BLA Zvoľte variantSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Lahodná príchuť a perfektné zloženie Vás odpáli do vesmíru! LAUF PROTEIN!
Lauf proteín je zložený z 50% z natívneho koncentrátu az 50% z natívneho izolátu. V koncentráte sa nachádzajú imunoglobulíny, laktoferín a ďalšie látky prospešné pre náš organizmus. Zatiaľ čo izolát zaisťuje vysoký obsah bielkovín. Spojením vznikol pre telo veľmi dobre využiteľný proteín, ktorý je vhodný na podporu zdravia a doplnenie bielkovín z toho najkvalitnejšieho zdroja! Svojou kvalitou, stráviteľnosťou a čistotou nemá konkurenciu.
Natívny proteín z mlieka od voľne sa pasúcich kráv
Nedenaturovaný natívny srvátkový proteín je získavaný za studena priamo z čerstvého kravského mlieka od voľne pasúcich sa kráv kŕmených trávou, ktoré pochádza z kontrolovaného európskeho chovu. Oproti bežným proteínom prechádza mlieko iba jednou šetrnou pasterizáciou (bežne sa pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrácie prebieha pri veľmi nízkej teplote (do 10 ° C), pri ktorej si proteín zachováva imunoglobulíny a enzýmy. Je lepšie stráviteľný, dobre sa vstrebáva a hlavne má lepšiu využiteľnosť obsiahnutých bielkovín. Vďaka šetrnej a priamej metóde spracovania z čerstvého mlieka nie sú porušené väzby medzi aminokyselinami a celkovo sa v proteíne nachádza vyššia koncentrácia aminokyselín najmä proanabolického leucínu.
Rozdiel medzi natívnym srvátkovým proteínom a bežným „syrovým“ srvátkovým proteínom
Natívny srvátkový proteín sa vyrába za studena priamo z čerstvého mlieka od kráv pasúcich sa na pastvinách a kŕmených trávou. Zatiaľ čo "syrový" srvátkový proteín sa vyrába zo syra, presnejšie povedané z vedľajšieho produktu vzniknutého pri výrobe syra, srvátky. Bežný srvátkový proteín je teda oproti natívnemu proteínu viac spracovanou potravinou a pri procese výroby dochádza k degradácii aminokyselín i prospešných látok, pretože sa najskôr musí mlieko pasterizovať zahriatím, potom sa za vyšších teplôt vyrába syr a v poslednej fáze výroby ešte dochádza k zahrievaniu syra, aby bol vyrobený srvátkový proteín. Zatiaľ čo u natívneho proteínu dochádza iba k jednej pasterizácii na začiatku pri výrobe mlieka a potom sa filtráciou priamo z mlieka šetrne za nízkych teplôt získava natívny srvátkový proteín bez degradácie krehkých väzieb medzi aminokyselinami. Výsledným produktom je potom proteín mimoriadne kvalitný, čistý a pre telo veľmi dobre vstrebateľný aj stráviteľný. Natívny proteín sa vyznačuje vyššou koncentráciou aminokyselín (7 g BCAA na dávku) a telu prospešných látok (laktoferín, imunoglobulín). Natívny proteín je kaviárom medzi proteínmi. Štúdie ukazujú, že natívny srvátkový proteín zvyšuje koncentráciu aminokyselín v krvi viac ako bežný srvátkový proteín alebo mlieko, čo by mohlo zjednodušene povedané predĺžiť čas pre budovanie svalov v tele.
Šetrná výroba proteínu z natívnej srvátky
Jeden z dôvodov, prečo si natívna srvátka vedie tak dobre v obsahu a vstrebateľnosti bielkovín, je výrobný proces. Pri proteíne z natívnej srvátky dochádza k pasterizácii iba raz, zatiaľ čo u srvátkového proteínu dvakrát. Tým môže dôjsť k denaturácii (znehodnoteniu) bielkovín a navyše výroba natívneho srvátkového proteínu prebieha procesom mikrofiltrácie za studena (teplota do 10 ° C). Jednoducho povedané možno povedať, že výroba natívneho srvátkového proteínu je natoľko šetrná, že si vďaka tomu proteín zachová množstvo bielkovín aj vyššie množstvo aminokyselín.
DIAAS - index kvality bielkovín
Nielen obsah bielkovín, ale aj stráviteľnosť aminokyselín, je dôležitý údaj, o ktorý sa zaujímať. Natívny srvátkový proteín si v tomto hodnotení DIAAS (digestible indispensable amino acid score) vedie skvele. Ide o zhodnotenie bielkovín na základe vstrebateľnosti a stráviteľnosti aminokyselín. Inými slovami o akú kvalitnú bielkovinu z hľadiska vstrebateľnosti v organizme sa jedná. A natívne srvátka obsadzuje v hodnotení DIAAS predné priečky.
Natívny srvátkový proteín
Pod označením natívny proteín si môžete predstaviť výrobný proces, pri ktorom sa oddelí srvátka a mlieko bez toho, aby predtým dochádzalo k oddeleniu za účelom výroby iných produktov, ako sú napríklad syry. Zatiaľ čo pri iných výrobných postupoch sú proteíny až na poslednom mieste, ako z mlieka spracovať skutočne všetko, je natívny srvátkový proteín samostatný produkt, ktorý ako prvý z mlieka vzniká.
Najkvalitnejší druh proteínu na trhu
Na rozdiel od bežnej srvátky je natívny proteín získavaný priamo z mlieka za studena, čím sa násobí jeho stráviteľnosť a využiteľnosť bielkovín. Slovo "natívny" sa spája k procesu, pri ktorom sa oddelí srvátka a mlieko bez toho, aby predtým dochádzalo k oddeleniu za účelom výroby iných mliečnych výrobkov ako to je u bežných proteínov. Spôsob šetrného spracovania sa prejavuje aj na aminokyselinovom spektre, kedy natívny srvátkový proteín obsahuje až o 16% viac proanabolického leucínu a skoro o 40% viac cystínu. V každej odmerke nájdete 26 g bielkovín. Natívny proteín obsahuje prirodzene veľmi pestré spektrum aminokyselín. Každá aminokyselina má v tele svoju špecifickú funkciu, jedna bez druhej, však fungujú len na pol plynu, dohromady sú preto oveľa silnejšie!
Lauf Protein | Performance Protein | |
Pre koho je vhodný | Pre profesionálnych športovcov, fyzicky aktívnych mužov aj ženy a tých, ktorí potrebujú doplniť bielkoviny. | Pre všetkých, ktorí potrebujú doplniť bielkoviny počas dňa, posilniť imunitu, zdravie čriev a kĺbov. |
Forma natívne srvátky | Kombinácia natívneho srvátkového koncentrátu a izolátu. | Natívny srvátkový koncentrát |
Sladené | Lístky stévie | Lístky stévie |
Pôvod mlieka | Litva | Litva |
Bielkoviny | 26 g | 26 g |
Sacharidy v 1 dávke (35 g) | 2,7 g | 1,8 g |
Tuky v 1 dávke (35 g) | 0,5 g | 2,1 g |
Laktóza | Nižší obsah laktózy | Vyšší obsah laktózy |
Rozdiel medzi LAUF Protein a Performance Protein
LAUF aj Performance proteín obsahujú natívny proteín najvyššej kvality. Avšak s tým rozdielom, že LAUF obsahuje 100% natívneho proteínu v podobe izolátu a koncentrátu v pomere 1:1. Zatiaľ čo Performance obsahuje natívny srvátkový proteín z 62% a z 26% kolagén, zároveň je obohatený o kolostrum a kokosový olej. LAUF proteín obsahuje bohatšie spektrum aminokyselín predovšetkým proanabolický leucín, pretože obsahuje 100% natívneho srvátkového proteínu. LAUF proteín je viac zameraný na dopĺňanie bielkovín nielen pre športový výkon a rast svalov, zatiaľ čo Performance má širšie využitie pre imunitu, črevo, ale aj tréning.
Prečo voliť LAUF proteín z natívnej srvátky?
- Získaný šetrne z čerstvého mlieka od voľne sa pasúcich kráv kŕmených trávou.
- Vyššia koncentrácia aminokyselín (7 g BCAA na dávku).
- Najvyššia možná kvalita, čistota, stráviteľnosť a biodostupnosť.
- Aminokyseliny v neporušených väzbách pre lepšiu využiteľnosť v tele.
- Vyššia koncentrácia leucínu pre budovanie svalov.
- Zachovanie imunoglobulínu a laktoferínu.
- Srvátka vo svojej prirodzenej prírodnej podobe ako v mlieku.
- 26 g bielkovín na dávku.
- Sladené prírodným sladidlom stéviou, ktorá neškodí mikrobiómu.
Vysoké množstvo aminokyselín
Natívna srvátka je bohatá na aminokyseliny. Je obzvlášť špecifická vysokým množstvom leucínu a cystínu. Leucín stimuluje proces proteosyntézy. Proces pri ktorom sa z aminokyselín vytvárajú bielkoviny. Vďaka leucínu je tento proces oveľa rýchlejší. Druhou aminokyselinou je cystín, ktorý je prekurzorom glutathiónu. Jedného z dvojice najsilnejších antioxidantov v tele. Tieto aminokyseliny sú pre nás veľmi dôležité, pretože sa podieľajú na budovaní svalovej hmoty a regenerácii. Zároveň sú však veľmi krehké a citlivé na teplo. Natívna srvátka je svojim šetrným spracovaním bohatá na obe aminokyseliny a tým je kvalitným zdrojom bielkovín nielen po tréningu.
Natívny proteín pre mužov aj ženy
Lauf proteín nie je určený len pre mužov. Bielkoviny sú totiž základným kameňom našich svalov a to bez ohľadu na to, ako veľmi aktívni ste. Sú tiež súčasťou každej bunky, kde fungujú ako receptory a navyše sú dôležitým prvkom imunity. Natívny srvátkový proteín si zachováva aj látky nazývané laktoferíny a imunoglobulíny. Ide o proteíny, ktoré sú produkované naším imunitným systémom za účelom boja proti infekciám. Majú na starosť rýchlejšie reakcie nášho imunitného systému, pretože pozorne strážia potencionálne škodlivé látky.
Vynikajúca chuť bez cukrov alebo umelých sladidiel
Príjemnú sladkastú chuť proteínu prepožičali lístky stévie. Bylinka, ktorá je až 300 krát sladšia ako cukor, neobsahuje žiadne kalórie, a navyše nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Predovšetkým, oproti umelým sladidlám, nemá zlý vplyv na črevný mikrobióm. Pre krémovejšiu konzistenciu sme použili semená guarových plodov. Tie obsahujú podiel vlákniny, ktorá prospieva zdraviu čriev a udrží pocit nasýtenia.
Poriadna porcia kvalitných bielkovín
Rozmiešajte 1 odmerku (35 g) s 200 ml vody alebo mlieka. Proteín môžete tiež pridať do raňajkovej kaše alebo smoothie. Vzhľadom na denný príjem bielkovín, užívajte 1-3 dávky denne.