BrainMax Kombucha starter, BIO, 100 ml *CZ-BIO-001 certifikát / probiotická kultúra na prípravu kombuchy
Kód: 46568Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Zdravá kombucha u vás doma
Kombucha je fermentovaný nápoj a hoci základná surovina pripomína špongiu, nejde o špongiu v pravom slova zmysle. Presnejšie povedané ide o špeciálne vyšľachtenú mikrobiálnu kultúru, ktorá je zodpovedná za celý fermentačný proces.
Kombucha a trávenie
Naše črevá sú osídlené miliardami baktérií a mikroorganizmov, ktoré majú pre naše zdravie nepostrádateľný význam. Predstavte si mikrobióm ako rôznorodú komunitu organizmov, keď na jednej strane stoja baktérie, ktoré nám škodia a na strane druhej baktérie, ktoré nám pomáhajú. Na dosiahnutie rovnováhy medzi týmito baktériami nám môžu pomôcť niektoré potraviny. Fermentované potraviny, ako sú jogurty, kimchi alebo práve kombucha obsahujú živé mikroorganizmy. Keďže je kombucha produktom fermentácie, vzniká rad probiotických kmeňov, ktoré sú dôležité pre vyvážený črevný mikróbiom. Kombucha je vďaka procesu fermentácie bohatá na probiotické kmene predovšetkým z radu saccharomyces.
Čo je fermentácia?
Fermentácia je proces, kedy dochádza ku kvaseniu pomocou probiotických kmeňov a trošky cukru. Počas procesu živej kultúry konzumujú cukor a vytvárajú organické kyseliny, plyny a alkohol. Tradične sa fermentácia používa nielen u mliečnych produktov, ale aj zeleniny (kvasená kapusta, kimchi) a iných potravín. Fermentáciou sa tvoria probiotické kmene, ktoré sú pre človek nenahraditeľné a prospievajú nielen nášmu črevnému mikrobiómu, ale vďaka tomu aj posilňujú imunitný systém.
Výhody BrainMax Kombucha starter:
- BIO kombucha SCOBY na prípravu počiatočnej kombuchy.
- Pri správnej starostlivosti môžete neskôr pripraviť aj väčšie množstvo kombuchy.
- Kultúru môžete opakovane používať.
- Vytvoríte kombuchu, ktorá bude mať chuť presne podľa vašich predstáv.
- Môžete pridať nielen množstvo cukru podľa seba, ale taktiež môžete kombuchu obohatiť.
Ako pripraviť kombuchu?
- Uvarte čaj a oslaďte ho.
- Zmiešajte vodu, vychladnutý čaj a vlejte štartér.
- Prikryte látkou.
- Nechajte fermentovať 7-14 dní pri izbovej teplote.
- Zlejte nápoj do fľaše a uchovajte scobu.
- Vychutnajte si osviežujúce kombuchu!
BIO certifikácia CZ-BIO-001
Náš kombucha štartér má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva EÚ / mimo EÚ.
Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!
Zloženie: voda*, čierny čaj*, cukor*, probiotické kultúry*. *z ekologického poľnohospodárstva. Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) na spodnej strane.
Upozornenie: Uchovávajte v suchu, chlade a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Neotvorený produkt uchovávajte na suchom a chladnom mieste. Po otvorení musí byť štartér ihneď použitý. Fermentované produkty môžu obsahovať stopy alkoholu a histamínu. V prípade tehotenstva, dojčenia, alebo podávania kefíru deťom sa poraďte s lekárom. Pokiaľ s kombuchou začínate, odporúčame začať s menším množstvom (100 ml) a postupne pridať.
Pôvod: Bulharsko
Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Hmotnosť: 100 ml.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.