BrainMarket sa mení! Pre viac informácií kliknite sem.

Hlivový paprikáš

Hlivový paprikáš

Postup

  1. Hľuzy nakrájajte na tenké pásiky.
  2. V hrnci na oleji orestujte nakrájanú cibuľu na kocky.
  3. Pridajte prelisovaný cesnak, nakrájané huby a chvíľu poduste.
  4. Až huby pustia šťavu zaprášte zmes červenou paprikou.
  5. Prilejte asi 3 l vody.
  6. Priveďte do varu a pod pokrievkou varte do mäkka.
  7. Pridajte korenie a bujón.
  8. V miske si zatiaľ zmiešajte kyslú smotanu (3 PL), hladkú múku a vodu.
  9. Keď sú huby mäkké, omáčku zahustite zásmažkou.
  10. Potom si pripravte tarhoňu.
  11. Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu.
  12. Pridajte suchú tarhoňu a chvíľu ju smažte na sucho.
  13. Potom postupne prilievajte vodu, ale len toľko aby ju tarhoňa do seba vsiakla.
  14. Na konci zakryte pokrývkou a ona dôjde.
  15. Hotovú omáčku podávajte s tarhoňou a dozdobte pažítkou.

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: