Hlivový paprikáš
Hlivový paprikáš
Postup
- Hľuzy nakrájajte na tenké pásiky.
- V hrnci na oleji orestujte nakrájanú cibuľu na kocky.
- Pridajte prelisovaný cesnak, nakrájané huby a chvíľu poduste.
- Až huby pustia šťavu zaprášte zmes červenou paprikou.
- Prilejte asi 3 l vody.
- Priveďte do varu a pod pokrievkou varte do mäkka.
- Pridajte korenie a bujón.
- V miske si zatiaľ zmiešajte kyslú smotanu (3 PL), hladkú múku a vodu.
- Keď sú huby mäkké, omáčku zahustite zásmažkou.
- Potom si pripravte tarhoňu.
- Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu.
- Pridajte suchú tarhoňu a chvíľu ju smažte na sucho.
- Potom postupne prilievajte vodu, ale len toľko aby ju tarhoňa do seba vsiakla.
- Na konci zakryte pokrývkou a ona dôjde.
- Hotovú omáčku podávajte s tarhoňou a dozdobte pažítkou.
Diskusia (0)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár