Posilnite svoju imunitu vďaka týmto produktom.

Hádzaná pre život

Benefičný zápas pre boj proti rakov𝑖ne prsníka

Zápas za viac než len víťazstvo. Dnešný večer sa nesie v znamení športu, zdravia a solidarity. Slovenská hádzanárska reprezentácia žien sa dnes postaví proti súperkám z Faerských ostrovov v špeciálnom benefičnom zápase, ktorého cieľom je podporiť boj proti rakov𝑖ne prsníka. Výťažok z tohto zápasu poputuje na podporu organizácií bojujúcich proti rakov𝑖ne prsníka a na podporu pacientok, ktoré denne čelia tomuto ochoreniu. 

Prevencia rakov𝑖ny prsníka a význam ženského zdravia

Rakov𝑖na prsníka je jedným z najčastejších onkologických ochorení, ktoré postihuje ženy na celom svete. Preto je dôležité, aby sme sa venovali prevencii, ktorá zahŕňa pravidelné samovyšetrenia, zdravý životný štýl a vyváženú stravu. Hoci medicína neustále napreduje a možnosti liečby sa zlepšujú, prevencia a včasná diagnostika zostávajú najdôležitejšími nástrojmi v boji proti tejto chorobe.

  • Pravidelné samovyšetrenie prsníkov: Samovyšetrenie by malo byť súčasťou mesačnej rutiny. Pomôže vám lepšie spoznať svoje telo a včas odhaliť akékoľvek nezvyčajné zmeny.

  • Preventívne prehliadky: Ženy by mali pravidelne absolvovať prehliadky u gynekológa a mamografiu podľa odporúčaní lekára, najmä po dosiahnutí 40. roku života.

  • Zdravá strava a pohyb: Strava bohatá na ovocie, zeleninu, celozrnné potraviny a zdravé tuky môže podporiť celkové zdravie a znížiť riziko rakov𝑖ny. Pravidelný pohyb prispieva k udržaniu zdravého telesného tuku, čo je dôležité pre zníženie rizika.

  • Obmedzenie alkoholu a fajčenia: Alkohol a fajčenie sú známe rizikové faktory, ktoré zvyšujú riziko mnohých druhov rakoviny vrátane rakov𝑖ny prsníka.

  • Udržiavanie zdravej hmotnosti: Obezita a nadváha po menopauze sú spojené so zvýšeným rizikom rakoviny prsníka.

Samovyšetření

Príznaky, ktoré si treba všímať:

Pravidelné samovyšetrenie a návštevy lekára môžu pomôcť včas odhaliť príznaky rakoviny prsníka. Medzi najčastejšie príznaky patrí:

  • Hrudka alebo zhrubnutie v prsníku alebo v podpazuší.
  • Zmena veľkosti alebo tvaru prsníka.
  • Vťahovanie bradavky alebo výtok z bradavky.
  • Zmeny na koži prsníka, ako napríklad začervenanie alebo preliačiny.

BrainMarket a Slovenská hádzanárska reprezentácia: Spolu za silné a zdravé ženy

Sme hrdí, že môžeme byť súčasťou tohto významného podujatia a spolu s hádzanárskym tímom podporovať boj proti rakov𝑖ne prsníka. Chceme inšpirovať všetky ženy, aby sa starali o svoje zdravie, venovali sa prevencii a nebáli sa vyhľadávať odbornú pomoc. Spolu s našimi produktmi a doplnkami stravy sme tu pre všetky ženy, aby sme im pomohli cítiť sa lepšie, silnejšie a zdravšie.

Naša spolupráca s hádzanárskym tímom

Stali sme sa výživovým partnerom ženského hádzanárskeho tímu a aktívne prispievame k zdraviu žien prostredníctvom našich doplnkov stravy, zdravých potravín a produktov na podporu celkového zdravia. Naša spolupráca so slovenským hádzanárskym tímom žien je viac než len partnerstvo. Je to prepojenie spoločných hodnôt: podpora zdravého životného štýlu, prevencia a osveta o dôležitosti starostlivosti o ženské zdravie. Sme radi, že môžeme byť výživovým partnerom týchto odvážnych športovkýň, ktoré vynikajú nielen na ihrisku, ale aj v oblasti osvety o zdraví. Vieme, aké dôležité je pre športovcov nielen fyzické, ale aj mentálne zdravie, a preto sme veľmi radi, že môžeme prispieť k ich celkovej pohode.

20240923_SZH_zeny_107


Záver

Rakovina prsníka zasahuje do života nielen pacientiek, ale aj ich rodín a priateľov. Prevencia, včasná diagnostika a správna liečba môžu výrazne zvýšiť šance na úspešné zvládnutie tohto ochorenia. Každá žena by mala venovať čas starostlivosti o svoje zdravie a neváhať vyhľadať pomoc, ak si všimne akékoľvek zmeny. Benefičné podujatia a iniciatívy, ako je dnešný zápas hádzanárskej reprezentácie, nám pripomínajú, že v boji proti rakov𝑖ne sme všetci na jednej lodi

ĎAKUJEME hádzanárkam za ich energiu, bojovnosť a za to, že sú skvelými ambasádorkami zdravia. Držíme palce na dnešnom zápase a veríme, že spoločnými silami dokážeme priniesť zmenu a veľkú podporu.

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: