Vinařství Bystřický - Cabernet Moravia 2017

Kód: 98274
€11,75
Produkt bol vyradený

Víno, s najvyšším percentom alkoholu v ponuke tohto vinárstva, ktoré si držia plnosť a ovocnosť chuti. Jemnosť tanínov si získalo víno z 12 mesačného ležanie na sude. Vo vôni i v chuti sú cítiť višne v čokoláde a čierne ríbezle. Nefiltrované, nečířeno. Odporúčame dekantovať.

  • Naturálna červené víno.
  • Z českého rodinného vinárstva.
  • Víno z biodynamického poľnohospodárstva.
  • Nečířeno a Nefiltrované.
  • Víno dozrievalo metódou sur lie minimálne 12 mesiacov.
  • Vysoký obsah tanínov a antioxidantov.

Detailné informácie

Odborné poradenstvo
Odborné poradenstvo
Sme skúsení. Radi poradíme!
Testujeme, čo predávame
Testujeme, čo predávame
Overujeme vysokú kvalitu produktov.
Rýchla expedícia
Rýchla expedícia
Produkty máme skutočne na sklade.
Doprava zadarmo
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 60 eur.

Podrobný popis

Vinárstvo Bystřický - Cabernet Moravia 2017

Víno, s najvyšším percentom alkoholu v ponuke tohto vinárstva, ktoré si držia plnosť chuti. Jemnosť tanínov si získalo víno z 12 mesačného ležanie na sude. Vo vôni i v chuti sú cítiť višne v čokoláde a čierne ríbezle. Nefiltrované, nečířeno. Odporúčame dekantovať.

Metóda zrenia Sur-lie

Sur-lie je prastará metóda zrenia vína v prítomnosti kalu. Vo chvíli, keď vínna kvasinka premení všetok cukor na alkohol sa rozkladá a stáva sa tak hlavnou zložkou kvasničných kalov. Pre dodržanie správneho technologického postupu je potrebná pravidelné premiešavanie. Po ukončení kvasenia celého procesu sa už víno nefiltruje.

O vinárstve

Vinárstvo Bystřický je malé vinárstva z Boreticiachch na Južnej Morave. Za týmto názvom stoja dvaja nadšenci do červených vín, prírody a chutného jedla - Vojta a Anička. Životný štýl premietajú aj do svojich produktov. O vinohrad starajú iba za pomocou prírodných preparátov ao vína tak, aby ukázala sama, čo v nich je. Ošetrenie viníc sa preto vykonáva postreky získaných maceráciou bylín - žihľavy a prasličky a biodynamickými preparáty.

Hrozno sú spracovávané čo najšetrnejším postupy bez technologických zásahov a sú minimálne filtrovaná. Na dubových sudoch potom vína školí metódou sur lie minimálne 12 mesiacov. Potom sa nechávajú zrieť vo fľašiach do správnej vitality. Vďaka minimálnym zásahom a dlhé macerácii na šupkách získava víno na tanín i antioxidantoch. Síra sa v týchto vínach využíva minimálne a to v limitoch pre biorežim.

V tejto chvíli Vinárstvo Bystřický usiluje o získanie certifikácie Demeter. Táto certifikácia je založená na biodynamické poľnohospodárstvo, kedy sa nesmie používať syntetické hnojivá, chemické prostriedky na ochranu rastlín alebo použitie aditív pri výrobe samotných produktov. Základom biodynamického poľnohospodárstva je udržiavanie pôdy pre budúce generácie.

pexels-arthur-brognoli-2440528

Prečo piť kvalitné červené vína?

Kvalitné červené vína obsahujú mnoho prospešných látok a jedným z nich sú taníny. Taníny alebo tiež triesloviny sú zlúčeniny, ktoré majú zvieravú až horkú chuť. Okrem antiseptických a antioxidačných vlastností sú schopné na seba viazať a odvádzať z tela škodlivé látky a okrem iného zvyšujú priepustnosť kapilár a kôrnatenie tepien.

Ďalšia superlátkou je resveratrol. Nachádza sa v šupkách vínnej révy a je silným antioxidantom. Resveratrol blahodárne pôsobí na pečeň, mozog, hormonálnu rovnováhu a svalovú hmotu. Neskutočnú silou bojuje proti prirodzenému starnutiu buniek. Medzi ďalšie účinky resveratrolu patrí bezpochyby pozitívny vplyv pri boji s vysokým krvným tlakom. Resveratrol znižuje tlak na cievy a týmto môže dochádzať k ich plnej regenerácii. V neposlednom rade má neuroprotektívne funkciu, pretože pomáha chrániť mozgové bunky a tým aj pokles kongnitivních vlastností.

Ďalším prínosom kvalitného červeného vína je množstvo antioxidantov. Antioxidanty sú skupina látok, ktoré bunky v organizme chráni pred voľnými radikálmi. Voľných radikálov, ktoré nás obklopujú je celá rada, najmä je to nevhodná strava (predovšetkým nadmiera nasýtených tukov, konzervanty v potravinách), fajčenie, ovzdušie, stres ai.

Farba: červená

Štýl: suché, moravské zemské

Spracovanie: sur-lie jemné kaly, 12 mesiacov v sude

Obsah alkoholu: 15,40%.

Objem: 0.75l

Zákaz predaja alkoholu osobám mladším ako 18 rokov

Z dôvodu zákazu predaja alkoholu osobám mladším ako 18 rokov dochádza u tohto produktu ku kontrole veku zákazníka pri odovzdaní zásielky kuriérom.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: