BrainMax Pure Spelt Flour, Špaldová mouka BIO, 1 kg// EXP. *sk-bio-001 certifikát// Expirácia 03/12/2024
Kód: 99996.245Súvisiaci tovar
Podrobný popis
BrainMax Pure Špaldová múka BIO, 1 kg
Špaldová múka je zdravší variant klasickej múky. Možno ju použiť ako bežnú múku na pečenie alebo zahusťovanie polievok a omáčok. Zároveň si tým zachováva obsah vitamínov, minerálov, vlákniny a má nižší obsah lepku . Ide o druh pšenice, ktorá je lepšie stráviteľná. Živiny, ktoré si špalda zachováva sú najmä z radu minerálov ako je železo , horčík a mangán . Z vitamínov poskytuje špalda hlavne vitamín E. Ďalej má múka vysoký obsah vlákniny, to je ďalšia z výhod špaldovej múky, ktorá prirodzene podporuje trávenie.
Špaldová múka na seba dobre viaže vodu, takže pravdepodobne použijete menšie množstvo tekutých prísad. So špaldovej múky je možné piecť chleba, sladké dezerty alebo použiť na zahustenie omáčok či polievok.
Prednosti BrainMax Pure špaldovej múky:
- Skvelá alternatíva k bežnej múke
- Plná vitamínov a minerálov
- Ľahšia štruktúra = výsledky pečenia sú nadýchanejšie a mäkšie
- Ľahko stráviteľná
- BIO, RAW, VEGAN
- Krajina pôvodu: Holandsko
Možnosti použitia špaldovej múky
- Vhodná na zahustenie polievok aj omáčok.
- Ideálne na prípravu dezertov, ako sú koláče alebo buchty.
- Výborná na pečenie chleba či iného pečiva.
Populárne recepty zo špaldovej múky
Avokádovo-špaldové brownies
Zloženie:
- 150 g špaldovej múky
- 3 vajcia
- 170 g bieleho jogurtu
- 1 avokádo
- 5 lyžíc medu
- 50 ml vody
- 30g holandského kakaa
- Kokosový olej na vymazanie formy
Postup:
Najskôr vyšľaháme avokádo s vajcami a jogurtom a potom pridáme ostatné ingrediencie a vyšľaháme do hladka. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme cca 30 minút na 170 °C.
Špaldový chlieb
Zloženie:
- 3 hrnčeky špaldovej múky
- 1 lyžička sušeného droždia
- 1 lyžička himalájskej soli
- 1 lyžička rasce
- 2 hrnčeky vlažnej vody
Postup:
Najskôr zmiešame všetky sypké ingrediencie a potom pomaly prilievame vodu. Pripravené cesto potom necháme kysnúť (ideálne cez noc). Potom preložíme do zapekacej misy, môžeme posypať tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami a pečieme asi 30 minút na 250 °C. Po 30 minútach znížime tepotu na 220 °C a pečieme ďalších 30 minút
Špaldové hrčky
Zloženie:
- 160 g špaldovej múky
- 170 g cottage
- 1 vajce
- 2,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- Soľ
- Hrsť tekvicových semienok
Postup:
Najprv si vymiešame špaldovú múku spolu s cottage syrom, vajcom a práškom do pečiva. Osolíme a vmiešame tekvicové semienka. Z odležaného cesta tvarujeme menšie hrčky a vyskladáme na papierom vyložený plech. Vložíme do predhriatej rúry na 170 °C a pečieme 35 minút.
Prednosti BrainMax Pure špaldovej múky
Vysoký obsah vitamínov a minerálov
Špaldová múka si zachováva minerály horčík, železo mangán a vitamíny E.
Zdroj vlákniny
Keďže špaldová múka neprešla žiadnym typom šľachtenia, prirodzene si zachováva veľké množstvo vlákniny.
Vhodná na pečenie
Špaldová múka je vhodná ako na pečenie koláčov i klasického pečiva. Možno ju použiť rovnako ako bežnú pšeničnú múku.
BIO certifikácia SK-BIO-001
Naša špaldová múka má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Nákupom podporíte aj české lesy #stromzaobjednávku!
Zloženie: 100% BIO špaldová múka
Pôvod: Holandsko
Distribútor: BRAINMARKET sro, Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 1 kg
Dodatočné parametre
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Forma: | Prášok |
Typ: | Múka |
Určenie: | Vegan, BIO |
Veľkosť balenia: | 1000 g |
Výrobca: | BrainMax Pure |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.